Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Kent Konseyi kadın meclisi seçildi.

28 Eylül 2024

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Kent Konseyi Kadın Meclisi Olağan Genel Kurulu Belediye meclis salonunda yapıldı

Anamur Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen genel kurulda Suzan Kalaycı Kadın Meclisi Başkanı olarak seçilirken, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Fidan, Kızılaliler Mahalle Muhtarı Pakize Ay, Nilgün Ayhan, Şerife Ercan, Ayşe Özkeçeci, Mine Kaplan, Asude Baz ve Gül Kütmeç Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi.

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz ve eşi Derya Deniz, Anamur Kent Konseyi Başkanı Kamil Körhasanoğulları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlatıldı. Öğretmen Songül Saydam, Psikolog Hatice Şenol ve Ümmühan Şakrucu’dan oluşan divan kurulunun oylanması ile gündem maddelerinin görüşülmesine başlanan toplantıda Anamur Kent Konseyi Kadın Meclisi Sorumlusu Elif Ayhan genel kurula katılanları Kadın Meclisi ile ilgili bilgilendirdi.

Anamur Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkında konuşan Kamil Körhasanoğulları “3 Nisan 2024’de yola çıkan Anamur Kent Konseyi hazırlık kurulu, 25 Mayıs 2024’de resmileşerek bugünlere gelmiştir. Tarım, çevre, imar, kültür, sağlık, eğitim ve gençlik, kadın, basın ve iletişim gibi 8 farklı alanda proje bazlı çalışmalar yaptık, yapıyoruz.  Başta bitkisel atık geri dönüşüm tesisinin hazırlanması, Kızılliman – Ören arası resif projesi hazırlığı, inşaat atıkları (moloz) değerlendirme tesisi, havai fişek atımının yasaklanması ve gürültü kirliliğinin önlenmesi, Anamur’da tek ürünlü köyler projesi, Kaşpazarı mera alanının ıslahı gibi başlıca çalışmalar yapılarak devam etmektedir. Anamur tarlada, dükkanda, büroda her gün kadın emeği ile güne uyanmaktadır. Çalışkan olduğu kadar dinamik, dünyayla ilgili, kültürel seviyesi yüksek bir kadın gücü vardır. Bu gücün kadın dayanışması ruhu ile kent ve kadın imecesi olarak organize olması ve kadınlara özel iç gündeminin, öncelikli sorun ve çözüm yollarının tespit edilmesi ve bu yönde gayret gösterilmesi kadın meclisimizden başlıca beklentimizdir. Anamur kadın meclisimizin Anamur’a hayırlı olmasını temenni eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.

Bilgilendirme konuşmalarının ardından yapılan oylamada Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığına Suzan Kalaycı, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Belediye Başkan Yardımcısı Fatma FİDAN, Kızılaliler Mahalle Muhtarı Pakize Ay, Nilgün Ayhan, Şerife Ercan, Ayşe Özkeçeci, Mine Kaplan, Asude Baz, Gül Kütmeç seçildi.

Yapılan oylamanın ardından teşekkür konuşması gerçekleştiren Kadın Meclisi Başkanı Suzan Kalaycı; “Değerli üyelerimiz, bugün beni ve yönetim kurulu üyelerimizi seçtiğiniz için hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu görevi büyük bir onur ve sorumlulukla kabul ediyorum. Anamur’da yasayan kadınların din, dil, ırk, kültür, sınıf, eğitim ve düşünce farkı gözetmeksizin sesi olmayı sürdürecek, toplumsal, ekonomik ve kültürel hayatını güçlendirmek için çalışacağız. Birlikte dayanışma içinde, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla sorunlara çözüm üreten projeler geliştireceğiz. Destekleriniz ve güveniniz için tekrar teşekkür eder hepimize başarılı bir dönem olmasını dilerim. Buradan bir duyuru yapmak istiyorum. 15 Ekim Kadın Çiftçiler Günü ve 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nü birleştirerek ilk etkinliğimizi yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Başkan Deniz; “ Kadınlarımız Dokundukları Her Alanı Güzelleştiriyor”

Kadın Meclisi Genel Kurulu’na eşi Derya Deniz ile birlikte katılan Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Genel Kurul’un dilek ve temenniler bölümünde söz alarak gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili Anamur Kent Konseyi’ne teşekkür etti. Kent Konseyi’nin aktif olarak kentin yönetiminde yer aldığını belirten Başkan Deniz; “ Anamur Kent Konseyi’nin kurulması ve aktif olarak çalışması seçim döneminde verdiğimiz sözlerden birisiydi. 25 Mayıs’ta resmi olarak çalışmaya başlayan Anamur Kent Konseyimiz ile önemli işleri hayata geçiriyoruz. Bundan sonra Kent Konseyimizin bünyesinde bulunan Kadın Meclisimizle de önemli işler yapacağımıza inanıyorum. Kentimizde tarlada, işyerlerinde ve resmi kurumlarımızda çalışan, üreten kadınlarımızın hayatımızın her alanında yaptığı katkıları hepimiz biliyoruz. Başta sevgili eşim Derya Hanım olmak üzere çocuklarımızın eğitiminden evimizin geçimine, sosyal yaşantımızdan ekonomimize kadar dokundukları her alanı güzelleştiren kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Anamur Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı olarak seçilen Suzan Kalaycı’yı ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

haberanamur0092haberanamur0029haberanamur00113haberanamur0038haberanamur0047haberanamur0055haberanamur0066haberanamur0073haberanamur0103haberanamur0111

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Şeref Koz: Duyarlılık gösteren tüm dostları yürekten kutluyorum ve teşekkür...
  • Vatandaş: Sayın yetkililer jeotermal veya maden ocağı izin ve işletim...
  • Vatandaş: Jeotermal enerji santralleri çevresel etkileri Gaz emisyonları Su...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...