Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Çevreci ve Hayvan severlerden basın açıklaması

13 Eylül 2024

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Anamur Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ve Mersin Çevre ve Doğa Derneği Anamur Temsilciliğinden ortak basın açıklaması

Basın açıklamasına; Anamur Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri, Mersin Çevre ve Doğa Derneği Anamur Temsilciliği (MERÇED) üyeleri, Eğitim Sen Yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, Sol Parti Yönetimi, Emekli Sen Yönetimi katıldı.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği Anamur Temsilciliği adına basın açıklamasını Emekli öğretmen Yaşar Sugözü, Anamur Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği adına yönetim kurulu üyesi Füsun Bayraktaroğlu yaptı.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği Anamur Temsilciliği adına açıklama yapan Yaşar Sugözü;

“Temiz çevre anayasal hakkımız ve onu korumak yasal görevimizdir. Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.

Tarih boyunca hiç bir toplumsal yapı kapitalizm kadar doğayı talan edip zarar vermedi.

Ülkemizde rejimin sermaye politikaları nedeniyle doğa sınırsızca talan edilmekle kalınmıyor, binlerce yıllık tarihsel yapılar ve kültürel miraslar yok ediliyor, ormanlık alanlar yanıyor. Siyasi iktidarın rant ve talana dayanan politikaları da eklenince doğa katliamının boyutu daha da katmerleniyor. Ranta kurban edilen ormanlık alan, yangınlarda yok olanın dört katı. Maden ruhsatları sayısı her gün katlanıyor. Sit alanlarına bile maden ruhsatı veriliyor. Doğa, deniz, tarihsel ve kültürel miras, sistemin açgözlü, ranta saldırganlığı temelinde yok ediliyor.

Ülkemiz çölleşiyor. Su kaynaklarımız bitiyor. Yaşanamaz bir ülkeye doğru hızla gidiyoruz.

Anamur’da mermer ocakları, balık çiftlikleri açma girişimiyle, jeotermal enerji işletme bahanesiyle doğası ve ekosistemi tehdit altında bir ilçeye dönüşmüştür. Ülkemizin çeşitli yerlerinde yaşanan çevre felaketleri biz mücadele etmezsek burada da yaşanacaktır.

Değerli dostlar,

Bütün Anamurluları, Anamur’da yaşayanları, sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, doğa ve çevre, kadın ve çocuk, hayvan katliamlarına karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Dedi.

Anamur Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği adına açıklama yapan Füsun Bayraktaroğlu;

Son zamanlarda ülkemizde sıklıkla yaşanan trajik olaylar nedeniyle üzerimize düşen sorumluluğun gereği olarak açıklama yapmak zorunluluğu hissettik.

Değerli halkımız;

Narinler, Özgecanlar, Fatmalar, Selinler, hayvanlar ve doğamız herkesin gözü önünde katlediliyor. Daha dün Tekirdağ’da 2 yaşındaki bebeğimiz darp ve istismara uğramış yoğun bakımda yaşam savaşı vermekteydi. Ne yazık ki bu bebek de kurtarılamadı.

Kim tarafından??? Kötülükte, merhametsizlikte, canavarlıkta, açgözlülükte, bencillikte en üstün ırk olan insan tarafından.

Ahlaken nasıl bir çöküştür bu? İnsani hiç bir değerimizin kalmadığını görmek çok acı verici. Bu şiddet sarmalının içine nasıl girdik? İnsanlığımızı ne zaman ve nasıl kaybettik? Toprak utandı, insanlık utanmadı. Açık olan net bir şey var ki bu gezegenin tek zararlısı insan.

Şu sorunun cevabını istiyoruz: Çocukları köpeklerden değil insanlardan kim koruyacak?

Devletimizden çocuk, kadın, hayvan ve doğamıza karşı işlenen suçların en ağır şekilde cezalandırılması, en etkin mekanizmaların uygulanmasını bekliyoruz. Biz millet isek hepimizin sorumluluğu olmalıdır.

7527 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 4 milyon hayvanı topla diyor ama 1389 belediyenin 1100 tanesinde bakım evi yok. Bakım evi bulunmayan belediyelere topla diyen ve bakım evi kurmaları için 2028 yılı sonuna kadar süre veren bu kanunun uygulanması mümkün olmayan yok hükmündedir. Sokak hayvanı yoktur. Sahiplenilmemiş evcil hayvan vardır. Tarım Bakanlığı’nın başlattığı bu katliam yasası değildir algısı yukarıdaki sebeplerle pratikte tam da katliam yasasıdır.

Anayasa Mahkemesinin sayın üyelerine sesleniyoruz: Hayvanların yaşam hakkını elinden alan 7527 sayılı katliam yasasını durdurun.

Bu vesileyle tüm Anamurluları sokaklardaki evcil hayvanlarımızı sahiplenmeye davet ediyoruz. Anamur halkı olarak üzerimize düşen her şeyi yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yaptıklarımız ve yapacaklarımız ile insanlığın halâ ölmediğinin kanıtı olacağız”.

haberanamur0015haberanamur0024haberanamur0032haberanamur0042

Yapılan Yorumlar:1 Adet

  1. Şeref Koz Yorumu:

    Duyarlılık gösteren tüm dostları yürekten kutluyorum ve teşekkür ediyorum.

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Şeref Koz: Duyarlılık gösteren tüm dostları yürekten kutluyorum ve teşekkür...
  • Vatandaş: Sayın yetkililer jeotermal veya maden ocağı izin ve işletim...
  • Vatandaş: Jeotermal enerji santralleri çevresel etkileri Gaz emisyonları Su...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...