GÜNDEM-YAŞAM, POLİTİKA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

CHP 101 YAŞINDA

09 Eylül 2024

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 101. yılında Anamur ilçe Başkanlığı etkinlikler düzenledi.

Kuruluşunun 101. Yılında Cumhuriyet Halk Partisi Anamur ilçe Başkanlığı Sabah saat 9.30’da Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelen sundu. Günün anısına Belediye Başkanı Durmuş Deniz ve İlçe Başkan vekili Mustafa Uğray Uysal ve CHP bilişim sorumlusu Nihal Çelik Aslan birer konuşma yaptı. Daha sonra parti merkezinde pasta kesildi.

Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz “Adalet Terazisi Bozulmuş Bu Düzene Son Vereceğiz” diye başlayan konuşması şöyle:

“Deniz: “Adalet Terazisi Bozulmuş Bu Düzene Son Vereceğiz”

“CHP’nin 101. kuruluş yıl dönümünde konuşan Deniz: “Adalet Terazisi Bozulmuş Bu Düzene Son Vereceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, ülkenin içerisinde bulunduğu durumun tek çıkış yolunun Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Meydanı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Anamur İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen çelenk sunma programına katılan Başkan Deniz: “9 Eylül 1923′te yolumuzu aydınlatan meşalenin yakılışının 101. Yıl dönümünde coşku ve kararlılıkla iktidara yürüyoruz, kutlu olsun.

Eşitlikçi, özgürlükçü, üreten ve adaletle paylaşan, gelişmiş ve aydınlık bir Türkiye yaratmak için CHP’yi iktidara taşıyacağımıza olan inancın en yüksek seviyede olduğu partimizin, 101nci kuruluş yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere partimizin gelişmesi için emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum.

İlk genel başkanımız, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” sözleri bizler içim gurur kaynağı olmaktan öte, Cumhuriyet Halk Partisinin taşıdığı misyonun net ifadesi olarak, biz CHP’lilere büyük bir sorumluluk yüklemektedir.

Bu sorumluluk bilinciyle birlik içinde, çok çalışarak iktidar olup, kimsesizlerin kimsesi olacak, yokluğu, yolsuzluğu adaletsizliği bitirip çağdaş, demokrat, özgür, üreten, ürettiğini eşit bölüşen bir Türkiye’yi kısa sürede yeniden inşa edeceğiz.

Geçmişte en zor şartlarda genç Türkiye Cumhuriyetini ve partimizi kuranlar, kısa sürede Anadolu’yu nasıl demir ağlarla ördülerse, 112 savaş uçağını üretip ihraç etmişlerse, demir çelik, silah, tarım sanayisinde dev atılımlar yapıp, nasıl fabrikalar açtılarsa. Nüfusun %98′inin okuma yazma bilmediği bir toplumu kısa sürede eğitip geliştirdiyse bizde yapacağız. Bunu başaracak kadro ve iradeye sahibiz”.

Birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak halkımızı içerisine düştüğü bu durumdan biz çıkartacağız.

Ekonomiden hukuka, sağlıktan eğitime, teknolojiden sanayiye her alanda yapacağımız iyileştirme ile yolsuzluğu, yoksulluğu, hukuksuzluğu bitirip, adalet terazisi bozulmuş bu düzene son vereceğiz ve aziz milletimizi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağız” dedi.

İlçe Başkan vekili Mustafa Uğray Uysal ”İNSAN HAKLARI, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ, ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK, DAYANIŞMA BARIŞÇIL VE ADİL BİR DÜNYA, EMEĞİN YÜCELİĞİ, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE DENGELİ KALKINMA, DOĞANIN VE ÇEVRENİN KORUNMASI, KATILIMCI DEMOKRASİ” ye vurgu yapan konuşması şöyle:

“SAYIN İL BAŞKAN YARDIMCIM, KADIN VE GENÇLİK KOLLARIMIZ, ÖNCEKİ DÖNEM İLÇE BAŞKANLARIMIZ VE YÖNETİCİLERİMİZ, SAYIN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ANAMUR, BOZYAZI, AYDINCIK KOORDİNATÖRÜMÜZ VE BİRİM AMİRLERİ, SAYIN ANAMUR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİMİZ VE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİMİZ, DİĞER PARTİLERİMİZİN İLÇE BAŞKANLARI VE YÖNETİCİLERİ, DEĞERLİ MUHTARLARIMIZ, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIMIZIN, MESLEK ODALARIMIZIN VE SENDİKALARIMIZIN BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ, DEĞERLİ BASIN MENSUPLARIMIZ VE PARTİMİZİN GERÇEK GÜÇ KAYNAĞINI OLUŞTURAN PARTİLELERİMİZ, YOLDAŞLARIMIZ, YOL ARKADAŞLARIMIZ!

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI, KADIN VE GENÇLİK KOLLARI ADINA CUMHURİYETİMİZİN, DEVRİMLERİN, DEMOKRASİNİN, TAM BAĞIMSIZLIĞIN, LAİKLİĞİN VE SOSYAL HUKUK DEVLETİNİN KURUCUSU OLAN CUMHURİYET HALK PARTİMİZİN 101’İNCİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARINA “HOŞ GELDİNİZ DİYOR HEPİNİZİ SAYGI VE SEVGİLERİMLE SELAMLIYORUM. HEPİNİZ HOŞ GELDİNİZ”

ÜLKEMİZİN VE PARTİMİZN KURUCUSU, EBEDİ LİDERİMİZ ULU ÖNDER GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İKİ ÖNEMLİ ESERİNDEN BİRİSİ OLARAK İFADE ETMİŞ OLDUĞU PARTİMİZ CHP’NİN 101’İNCİ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ BÜYÜK BİR COŞKU VE HEYACANLA KUTLUYORUZ. BAŞTA KURUCU GENEL BAŞKANIMIZ, EŞSİZ İLHAM KAYNAĞIMIZ VE ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İLE LOZAN KAHRAMANI VE DEMOKRASİYE GEÇİŞİMİZİN ÖNCÜSÜ 2’İNCİ GENEL BAŞKANIMIZ İSMET İNÖNÜ VE KIBRIS FATİHİ 3’ÜNCÜ GENEL BAŞKANIMIZ BÜLENT ECEVİT OLMAK ÜZERE TÜM GENEL BAŞKANLARIMIZA, KURULUŞUNDAN BUGÜNE KADAR PARTİMİZİN DEĞİŞİK KADEMELERİNDE ÖZ VERİ İLE HİZMET ETMİŞ OLAN TÜM YÖNETİCİLERİMİZE VE CUMHURİYET HALK PARTSİNİN EŞSİZ NEFERLERİNE, PARTİMİZİN GERÇEK GÜÇ KAYNAĞINI OLUŞTURAN YAŞLI-GENÇ, KADIN-ERKEK TÜM ÜYELERİMİZE SONSUZ ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM.

CHP 101 YILDIR ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNİN, DEMOKRASİNİN, SOSYAL ADALETİN, LAİKLİĞİN VE ÖZGÜRLÜKLERİN GÜVENCESİ OLMUŞTUR. BÜYÜK ÖNDERİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN “ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR” SÖZÜ CHP’NE GÖNÜL VEREN, CHP’NİN İLKELERİNİ BENİMSEYEN HERKES İÇİN YOL GÖSTERİCİ OLMUŞTUR.

CHP ATATÜRK’ÜN KURDUĞU, İLKELERİNİ SAPTADIĞI VE YAŞADIĞI SÜRECE BAŞKANLIĞINI YAPTIĞI PARTİDİR. MİLLİ MÜCADELENİN İÇİNDEN SÜZÜLÜP GELMİŞ, MÜDAFA-İ HUKUK CEMİYETLERİ TEMELİ ÜZERİNDE YÜKSELMİŞTİR. ATATÜRK’E VE ONUN DEVRİMLERİNE GÖNÜL VERMİŞ OLANLARIN PARTİSİDİR CHP. CHP ÇAĞDAŞ TÜRKİYE’NİN FİKİR KAYNAĞI, DEĞİŞİMİN İTELEYECİ GÜCÜDÜR.

ARALARINDA GEÇMİŞTE İKTİDAR OLAN PARTİLERİNDE BULUNDUĞU BİR ÇOK PARTİNİN BUGÜN BİR ÇOK KİMSE ADINI BİLE HATIRLAMAZKEN CHP 101 YILDIR DİMDİK AYAKTADIR.

ÜYESİ OLMAKTAN HER ZAMAN GURUR VE ONUR DUYDUĞUMUZ CUMHURİYET HALK PARTİMİZ BAŞTA KURTULUŞ SAVAŞIMIZ OLMAK ÜZERE ÖZGÜRLÜK HAREKETLERİNDEN, EMEK MÜCADELESİNDEN VE EVRENSEL DAYANIŞMADAN KAYNAĞINI ALAN SOSYAL DEMOKRASİNİN ”İNSAN HAKLARI, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ, ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK, DAYANIŞMA BARIŞÇIL VE ADİL BİR DÜNYA, EMEĞİN YÜCELİĞİ, SÜRDÜRÜLEBİLİR VE DENGELİ KALKINMA, DOĞANIN VE ÇEVRENİN KORUNMASI, KATILIMCI DEMOKRASİ” DEĞERLERİNE DAYANAN, KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNE İNANAN, BU DEĞERLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYİ HEDEFLEYEN, DEVLETİ KİŞİLERİN ÖZGÜRLÜKLERİNİ VE REFAHINI SAĞLAMAYA YÖNELİK BİR HİZMET ARACI OLARAK KABUL EDEN BİR KURUMDUR. GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BUGÜN VE GELECEKTE CUMHURİTEMİZİN MİSAK-I MİLLİ SINIRLARININ EN TEMEL KORUYUCUSUDUR CHP.

ÜLKEMİZİ, DEMOKRAZSİMİZİ, TOLUMUMUZU SIKINTIYA SOKAN İÇ VE DIŞ GÜÇLERE KARŞI ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNİ, CUMHURİYETİN TEMEL İLKELERİNİ, DEMOKRATİK, LAİK HUKUK DEVLETİ VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ MÜCADELESİNİN CHP AİLESİ OLARAK DAHA ÇOK KARARLILIK VE DAHA BÜYÜK İNANÇLA SÜRDÜRECEĞİZ, DURAKSAMAYACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ. CHP EMPERYALİZME GEÇİT VERMEYENLERİN, DAYATMALARA DİRENEN, TAM BAĞIMSIZLIK RUHU İLE YAŞAYAN YÜCE TÜRK ULUSUNUN PARTİSİ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR. ÇAĞDAŞLAMA YOLUNDAKİ YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ ARA VERMEDEN DEVAM ETTİRECEĞİZ !

CUMHURİYET HALK PARTİSİ TÜRİKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURULMASINDA VE TÜRK SİYASİ TARİHİNİN OLUŞMASINDAKİ EN TEMEL UNSURDUR. KURULUŞUMUZUN 101’İNCİ YILINI KUTLADIĞIMIZ BUGÜN SİZLERE BAKTIĞIMIZDA GAZİ MUSTAF A KEMAL ATATÜRK’ÜN BİRİNCİ ESERİ CUMHURİYET BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM ESERLERİNİ VE DEVRİMLERİNİ KORUMA KARARLILIĞINIZI GÖRMEKTEYİM. ÇÜNKÜ BİZİM KÖKLERİMİZDE DİRENİŞ VARDIR, DİRİLİŞ VARDIR. DEVRİM VARDIR… HER NE KADAR BUGÜN 101’İNCİ YILIMIZI KUTLUYOR OLSAK DA PARTİMİZİN VE ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYETİN TEMELLERİ 105 YIL ÖNCE ATILMIŞTIR.

BİZLER 105 YIL ÖNCE ÇIKTIĞIMIZ SAMSUN’DAN, AMASYA’DAN, SİVAS’TAN, ERZURUM’DAN GELİYORUZ… SAKARYA’DAN, DUMLUPINAR’DAN, ANAFARTALAR’DAN GELİYORUZ… LOZAN’DAN, MAMAKLAR’DAN, ZİNCİR BOZANLARDAN GELİYORUZ! MİLLİYETÇİLİĞİ SOKAK DUVARLARINA DEĞİL KIBRIS’IN BEŞ PARMAK DAĞLARINA, EGENİN MAVİ SULARINA, AFYON’UN TARLALARINA YAZMIŞ BİR KÜLTÜRÜN MİRASINI TAŞIYORUZ!

YAŞASIN CUMHURİYET! YAŞASIN CUMHURİYET HALK PARTİSİ!

HERKESİN DEMOKRASİ İÇERİSİNDE ÖZGÜRCE YAŞADIĞI, BASKILARDAN UZAK SEVGİ, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN HAKİM OLDUĞU BİR TÜRKİYE DİLEĞİYLE BU MUTLU GÜNÜMÜZDE BİZLERLE BERABER OLDUĞUNUZ İÇİN SİZLERE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM”.

CHP bilişim sorumlusu Nihal Çelik Aslan, Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinden gönderilen 101. Yıl mesajını okudu.

Çelik Aslan; “101 YILIN GURURU VE SORUMLULUĞUYLA…

Bugün 9 Eylül. Halkın Partisi 101 yaşında. Bağımsızlık mücadelesinin sonunda şanlı geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor. Uçurumun kenarında bir yitik ülkeden, modern Cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. 9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü bugün 101.yaşını kutluyor. Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi Türkiye tarihidir. Türkiye’nin ilerleme tarihidir. 1923’ten beri, her akşam memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz. Telgrafla iletişim kurulan günlerden, radyolardaki ajans saatlerinden, televizyon yayınlarından bugün dijital iletişime evrilen dönüşümün tek tanığıyız. 1930’ların sanayi hamlelerinde, 60’ların öğrenci mücadelesinde, 1970’lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelesinde halkımızın yanındaydık. 1980 darbesi ile kapatılan partimiz, 1990’ların ikinci yarısında tekrar siyasete döndü ve halkın omuz hizasında konumlandı. Geçmişte olduğu gibi 2000’lerde de, tam bağımsız Türkiye için çabalayan, yabancı postalların ülkemize girmesine engel olan Cumhuriyet Halk Partisi, tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir. 21. yüzyılın 2.çeyreğine başlayacağımız bu günlerde adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi; meyvelerini son yerel seçimde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin 1.partisi yapmıştır. Bugün, tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız. 101 yıllık partimize yaşattığımız gururu, yapılacak -zamanında ya da erken- ilk genel seçimde tüm Türkiye’de de halkımızla paylaşma kararlılığındayız. Türkiye ittifakı, yere düşen ekmeği düştüğü yerden kaldırıp, başının üzerine koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği yine kaldırmak hepimizin görevidir. Türkiye ittifakının mimarı, Genel Başkanımız Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemize hak ettiği refahı birlikte getireceğiz. Bilinsin isteriz ki; Büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır. Başta ilk Genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Altıoku yüreğinin üzerinde gururla taşıyıp bugünlere getiren tüm şanlı geçmişimizi, parti büyüklerimizi şükran, saygı ve minnet duygularıyla anıyoruz.”

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkan Vekili Mustafa Uğray Uysal, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Elvan Tüfenk, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Güven Bulut, Belediye Meclis Üyeleri ve parti yönetim kurulu üyeleri katıldı.


haberanamur006haberanamur005haberanamur007haberanamur0021haberanamur004haberanamur001haberanamur003

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Şeref Koz: Duyarlılık gösteren tüm dostları yürekten kutluyorum ve teşekkür...
  • Vatandaş: Sayın yetkililer jeotermal veya maden ocağı izin ve işletim...
  • Vatandaş: Jeotermal enerji santralleri çevresel etkileri Gaz emisyonları Su...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...