Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Miniklerin ilk çantaları Büyükşehir’den

05 Eylül 2024

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

Miniklerin ilk çantaları Mersin Büyükşehir Belediyesinden

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “İlk Çantam” projesi kapsamında Erdemli İlçesi’nin Çeşmeli İlkokulu ve Tömük Yeşildere İlkokulu’ndaki 1. sınıf öğrencilerine içerisinde kırtasiye malzemeleri bulunan okul çantası desteğinde bulundu.

Kent genelinde ilköğretime başlayan yaklaşık 37 bin çocuk olduğunu dile getiren Seçer, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilköğretime başlayan her 2 çocuktan birine çanta desteği veriyoruz. Daha çok düşük gelirli ailelerin yaşadığı bölgeleri tercih ediyoruz. Bu yıl da 218 okulda 19 bin çanta dağıtacağız” diye konuştu.

Dağıtılan çantaların içerisinde çocukların ihtiyaç duyduğu her malzemenin yer aldığını anlatan Seçer, “Çantanın içerisinde defterler, kurşun kalem, boyama kalemleri, silgi, açacak gibi kendilerinin ihtiyaç duyduğu bütün kırtasiye malzemeleri mevcut” diye konuştu.

İlköğretim çağından üniversiteye kadar her öğrencinin yanında olduklarını ve Büyükşehir’in eğitime olan desteklerinin artarak devam edeceğini vurgulayan Seçer, “Eğitime geçtiğimiz 5 yıldan çok daha fazla bütçe ayırarak katkı sunmaya devam edeceğiz. Sadece belediyeler değil Milli Eğitim ve ona bağlı diğer kurumlarla, vatandaşlarımız eğitime ayrı bir değer ve önem vermeli” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın “İlk Çantam” projesi kapsamında Erdemli İlçesi’nin Çeşmeli İlkokulu ve Tömük Yeşildere İlkokulu’nda 1. sınıf öğrencilerine içerisinde kırtasiye malzemeleri bulunan okul çantası desteğinde bulundu. Proje kapsamında bu yıl 13 ilçede 218 ilkokulda toplam 19 bin 1. sınıf öğrencisine okul çantaları teslim edildi.

Gittiği okullarda öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından çiçeklerle karşılanan Seçer, yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere ve ailelerine başarılar diledi. Okul müdürleri ve öğretmenler ile de sohbet eden Seçer, okullar hakkında bilgi aldı. Okul müdürleri, Başkan Seçer’i okullarında ağırlamaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade etti.

Miniklerin ilk çantaları Büyükşehir’den

Başkan Seçer sınıfta miniklerin; ‘Hoş geldiniz, sizleri çok seviyoruz’ sesleri arasında karşılandı. Üzerlerinde ‘Mersinliyim Gururluyum’ yazılı ve içerisinde rengarenk malzemelerin bulunduğu rengarenk çantalar çocukları mutlu etti. Seçer girdiği her sınıftan alkışlarla uğurlandı. Seçer, öğrencilerle de sınıfta keyifli sohbetler gerçekleştirdi.

Seçer ayrıca öğretmenlerle de bir araya gelerek, projenin detayları hakkında bilgiler verdi. Öğretmenler de Mersin Büyükşehir tarafından kent genelinde verilen hizmetler dolayısıyla Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Başkan Seçer: “İlköğretime başlayan her 2 çocuktan birine çanta desteği veriyoruz”

2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte çocuklara eğitim hayatında başarılar dileyerek sözlerine başlayan Başkan Seçer, “Birinci sınıf çocuklarımız okula başladı. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Hayatlarında yeni bir yola girdiler. Allah hepsini muvaffak etsin. Büyükşehir Belediyesi olarak ilköğretime başlayan her 2 çocuktan birine çanta desteği veriyoruz. Daha çok düşük gelirli ailelerin yaşadığı bölgeleri tercih ediyoruz. Bu yıl da 218 okulda 19 bin çanta dağıtacağız” dedi.

Kent genelinde bu sene yaklaşık 37 bin öğrencinin ilkokula başladığını kaydeden Seçer, “Yani yarıdan biraz daha fazla öğrenciye çantalarımızı dağıtmış olacağız. Çantaların içerisinde her çeşit defterleri, kalemleri, silgi, açacak gibi kendilerinin ihtiyaç duyduğu bütün kırtasiye malzemeleri mevcut” diye konuştu.

“Her çocuğumuz için fırsat eşitliği yaratmak zorundayız”

Eğitimde fırsat eşitliğinin her çocuğun hakkı olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi olarak devamlı bunun için çalışmalar yaptıklarını anlatan Seçer, “Belediyeler de devletin bir kurumudur. Devlet bu anlamda vatandaşlarına hizmeti eşit götürmek durumundadır. Her çocuğumuz bizim için eşit bir yurttaştır ve fırsat eşitliği yaratmak durumundayız. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak da bunu yapıyoruz. Eğitim ve öğretime başlayan çocuklarımıza sadece çanta dağıtımı ile kalmıyoruz. ‘Süt Senin Gurur Mersin’in projemiz de var ve projemizde altıncı yılımıza giriyoruz. Her yıl yine düşük gelirli mahalleleri tercih ediyoruz ve oralarda okul sütleri dağıtıyoruz. Yine içerisinde kuru üzüm, çerezin olduğu atıştırmalık dağıtımımız olacak. Çocukların en azından öğün arasında açlığını giderecek gıdalar dağıtmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Eğitime geçtiğimiz 5 yıldan çok daha fazla bütçe sunmaya devam edeceğiz”

Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere sunduğu diğer hizmetlerden de bahseden Seçer, “Yine bu yıl Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerimiz faaliyetlerine devam ediyor. 7 bin 500’e yakın bir kayıt söz konusu. Hem LGS hem üniversiteye hazırlık konusunda. Türkiye’nin en ucuz öğrenci biletleri bizde ve yine 5 liradan işlem görecek. Okuma Salonları hizmetlerimiz devam edecek. Üniversite kapılarında ucuz yemek satışlarımız ve Çamaşırhane hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

İlköğretim çağından üniversiteye kadar her öğrencinin yanında olduklarını ve Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime olan desteklerinin artarak devam edeceğini vurgulayan Seçer, “Eğitime geçtiğimiz 5 yıldan çok daha fazla bütçe ayırarak katkı sunmaya devam edeceğiz. Böyle bir dönemde çocukların eğitimi için ailelerin yanında olmak durumundayız. Sadece belediyeler değil Milli Eğitim ve ona bağlı diğer kurumlarla, vatandaşlarımız eğitime ayrı bir değer ve önem vermeli. Var olan yok olana destek olmalı. Bu açıdan da vatandaşlarıma buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle gelir durumu iyi yurttaşlar çocukların okumasına katkı sunabilirler, malzeme yardımı ve burslarla bunu sağlayabilirler” diye konuştu.

“Dünyada rekabet ancak ilim ve bilimin ışığında olur”

Toplumların eğitimle kalkındığını ve dünyada rekabetin ancak ilim ve bilimle olacağını vurgulayan Seçer, her çocuğunun iyi bir eğitim alması gerektiğinin altını çizdi. Bu süreçte hem ailelerin hem öğretmenlerin büyük fedakarlık yaptığını da söyleyen Seçer, “Aileler gerçekten çocukları okusun diye dişinden tırnağından arttırıyor. Öğretmenlerimiz keza kendi çocukları gibi çocukları eğitiyorlar. Onların her türlü sorununda bir anne bir baba gibi ilgileniyorlar. Bizim geleneksel Türk kültüründe öğretmene olan saygı belki dünyanın çok az yerinde vardır. Böyle bir toplum çok daha fazla güzellikleri hak ediyor bence. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’. Bunu bilirim, bunu söylerim. Çocuklarımıza başarılar diliyorum. Notları Toroslar kadar yüksek, zihinleri Akdeniz’imiz kadar açık olsun diyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Seçer, okul ziyaretinin ardından Tömük’te mahalle ziyareti gerçekleştirdi

Seçer son olarak da Tömük Mahallesi’nde bulunan bir kahvehaneye giderek yurttaşlarla bir araya geldi. Yurttaşlar da hem Mersin genelinde hem de Erdemli’de aldıkları hizmetler için Seçer’e teşekkürlerini ilettiler. Mahalle halkının taleplerini de dinleyen Seçer, vatandaşların sorularına yanıt verdi ve Büyükşehir tarafından hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

haberanamur001haberanamur002

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Şeref Koz: Duyarlılık gösteren tüm dostları yürekten kutluyorum ve teşekkür...
  • Vatandaş: Sayın yetkililer jeotermal veya maden ocağı izin ve işletim...
  • Vatandaş: Jeotermal enerji santralleri çevresel etkileri Gaz emisyonları Su...
  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...