GÜNDEM-YAŞAM, POLİTİKA Haberleri

Konular|
Haberi Arkadaşına Gönder Haberi Arkadaşına Gönder

Türe’den ‘adil bir ön seçim yapalım’ çağrısı

30 Mart 2023

www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Türe, Anamur İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi.

Türe, parti binasına gelişinde İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu ve Bozyazı İlçe Başkanı Ali Duru, yöneticiler, meclis üyeleri, muhtarlar ile partililer tarafından karşılandı.

KAHVECİOĞLU: “CUMARTESİ GÜNÜ ÖN SEÇİM YAPACAĞIZ”

İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada 1 Nisan cumartesi günü İlçe Başkanlığı’nda İYİ Parti Mersin milletvekili adaylarını belirlemek üzere ön seçim yapılacağını belirterek, “Bu seçim İYİ Parti’nin ne kadar demokratik bir parti olduğunu göstermektedir. Ön seçimde üyelerimiz 49 aday adayı arasından en az 7, en fazla 13 aday adayının ismini işaretleyerek oy kullanacaklardır. Sayın Mehmet Türe başkanımıza ve bütün aday adaylarımıza başarılar dilerim” dedi.

TÜRE: “BU SEÇİM, KADER SEÇİMİ HALİNE GELDİ”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Türe, İYİ Parti’nin 2002’den bu yana süren AK Parti iktidarına son vererek ülkeyi daha iyi yönetme iddiasıyla vatandaşın karşısına çıktığını belirterek, şunları söyledi:

“Siyaset başka partilerin açıklarını arayıp bularak bunlar üzerinden konuşarak değil, kendi projelerini anlatarak yapılır. Ancak ne yazık ki 2018’deki Başkanlık sisteminden sonra bu tablo değişti. Ankara’daki parti başkanından başlayarak tabana doğru bir küfür dili, yalan dili, kavga dili hakim olmaya başladı. Devletin karizması çizildi. İşte bu süreçte İYİ Parti kuruldu. Vatandaşların sorunlarını dinleyen, çözümlerini konuşan bir parti olarak yola çıktı. 2023 seçimi de bir kader seçimi haline geldi. Bu seçimde ya bu ülke uçurumdan yuvarlanacak, ya da çekip çıkaracağız hep birlikte.”

GENEL BAŞKANIMIZ ÖN SEÇİM YAPARAK ÜYELERE SÖZ HAKKI VERDİ

13. Cumhurbaşkanı’nın Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu olacağını, yardımcılarının da belli olduğunu vurgulayan Türe, şöyle devam etti:

“Genel Başkanımız Meral Akşener’in de Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemde yeni Başbakan olabilmesi için Meclis’e en fazla milletvekilini göndermek zorundayız. Bunun için de çok iyi bir liste yapmamız gerekiyor. Siyaset tarihinde ön seçim yapan partiler seçimde büyük başarılar elde etmişlerdir. Genel Başkanımız da seçime az bir süre kala büyük cesaret göstererek üyelerin önüne sandık koydu ve milletvekili adaylarının belirlenmesi için onlara söz hakkı verdi. Bu demokratik davranış tüm Türkiye’de takdir topladı.”

“YAVUZLAR GİTTİ, MEHMETLER GELDİ”

İYİ Parti’ye katılma süreci ve sonrasında yaptığı çalışmalara da değinen Türe, Yavuz Ağıralioğlu’nun istifasıyla İYİ Parti Genel İdare Kurulu yedek üyeliğinden asil üyeliğe geçişini ise şöyle anlattı:

“2020 yılında teşkilatlarımızın da desteğiyle yüzde 50 oy alarak Genel İdare Kurulu Üyeliği’ne 49. sıradan girmeye hak kazanmıştım. Ancak cinsiyet kotasına takıldığım için 1. sıra yedek üyeliğe düşmüştüm. Ama dün itibariyle Yavuzlar gitti Mehmetler geldi ve GİK Asil Üyesi Mehmet Türe olarak karşınızdayım.”

“İYİ PARTİ’YE YAKIŞIR BİR ÖN SEÇİM YAPALIM”

Genel Başkan Meral Akşener’in üyelere ‘Aday adaylarımızı sizlere emanet ediyorum. Hür iradenizle, hiçbir baskı altında kalmadan Milletvekili adaylarınızı seçin, Ankara’ya gönderin’ çağrısında bulunduğunu ifade eden Türe, “İl başkanlığımız ve ziyaret ettiğim tüm teşkilatlarımızda İYİ Parti’ye yakışan demokratik bir ön seçim yapalım çağrısında bulunuyorum. Genel Başkanımıza yakışır bir şekilde ön seçim yapalım. İlçe başkanlıklarımızın kurumsal olarak herkese eşit davranmasını, hakem pozisyonunda olmasını istiyoruz. Sandık bizim onurumuz, şerefimizdir. Listeye giremeyen tüm aday adayı arkadaşlarımızı da adaymış gibi çalışmaya davet ediyorum” dedi.

“ÜYELERİMİZ OY KULLANIRKEN VEFAYA, LİYAKATE VE GÜVENE ÖNEM VERMELİ”

Ön seçimde oy kullanacak üyelere de seslenen Türe, şunları kaydetti:

“Oy kullanmaya gittiğinizde lütfen bazı şeyleri dikkat edin. Birincisi vefaya dikkat edin, kimlerin bedel ödediğine bakın. Liyakate önem verin. Bu ili, Türkiye’yi yönetecek milletvekilinin liyakatine önem verin. Üçüncüsü güvene dikkat edin, güveni kaybetmemiş, referansı güvenilir insanlara dikkat edin. Ve nihayetinde doğru adımlar atarak, Mersin’den en fazla milletvekilini çıkararak, Ankara’da Genel Başkanımıza bir güç verelim, bir ses verelim inşallah. Kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bırakalım. Çocuklarımızın bekası için birlik olacağız.

“ANAMUR DÖKÜLÜYOR”

Anamur’un yeterli hizmet alamadığını da vurgulayan Türe, belediyeye sert eleştirilerde bulunarak şöyle devam etti:

“Anamur dökülüyor, hizmetlere sahip çıkılmıyor, vatandaş azarlanıyor, vatandaş hakir görülüyor. Vatandaş ‘Hükümet ortağı, daha çok hizmet alırız’ düşüncesiyle bizi seçmedi, şimdiki yönetime oy verdi. Ama Ankara’dan tık yok. Sadece bizim yaptığımız projelere sahip çıksalardı önümüzdeki seçimi alırlardı, ama sahip çıkamadılar. Belediyenin önünde boy boy fotoğraf çektirdiğiniz iş makineleriyle bir ekip kurup deprem bölgesinde bir hafta kaldılar mı? Hayır. Vatandaşın yol üzerinde depremzedeye dağıttığı ekmeğe, aşa sahip çıktı. Ama bu hikaye daha bitmedi. İnşallah biz seçimi kazandığımızda, göreve geldiğimizde Anamur’u 6 ayda toparlayıp eski haline getireceğiz. Belediye Başkanlığı makamı kimsenin babasının malı değil, benim vatandaşımı hor göremezsiniz. O makama izin almadan girilir, izin almadan çıkılır. İzin almadan oturulur, kalkılır. Vatandaş azarlanamaz. Vatandaş, belediyeye girerken titreyerek girmemeli. O belediye her vatandaşın vergileriyle hizmet verir. Siyasi görüşü ne olursa olsun, herkes oraya rahatça girer. Ama az kaldı, Anamur’da herkes İYİ Parti’nin belediyeciliğini görecek.”

“BANA SAHİP ÇIKIN”

Türe, konuşmasının sonunda partililerden destek isteyerek, “Sizlerden aldığım enerjiyle söylüyorum, 1 Nisan’daki ön seçimde Mehmet Türe inşallah sandıktan birinci çıkacak. Ben de siz değerli hemşerilerimden bana sahip çıkmanızı istiyorum. Listede adım 31. sırada. Lütfen Hatay’ı hatırlayın. Bu seçim inşallah güzel günlerimizin başlangıcı olur” diye konuştu.

haberanamur00210

30mart2023-001

30mart2023-00230mart2023-00330mart2023-00430mart2023-00530mart2023-006

Yorumlayın

Anket

Mersin - Antalya yolu tamamlandığında Anamur'a ne gibi faydaları olur?

  • Turizm yatırımları artar, turizm gelişir (45.0%, 513 Oy)
  • Göç alır, fayda değil zarar getirir (33.0%, 375 Oy)
  • Anamur'un il olmasına katkı sağlayabilir (12.0%, 134 Oy)
  • Tarım ürünleri kolay pazarlanır (10.0%, 116 Oy)

Toplam Oy: 1,139

Loading ... Loading ...

HAVA DURUMU

ANAMUR

İLETİŞİM SAYFALARI

Son Yorumlar

  • Şeref Koz: Genç meslektaşımız Sevgi Kilunç’ı ve onun yetişmesine katkı...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Haziran emekçiler için ne kadar hüzün dolu olsada yine...
  • Mahmut Gazi ÖZSOY:
  • Mahmut Gazi ÖZSOY: Emeği geçen tüm usta öğretici, kursiyer, idareci ve...
  • Vatandaş: Sayın Müdür Bey, Anamur Devlet hastahanesi yeni binasına...
  • Şeref Koz: Kim ne derse desin Anamur’da en çok çalışan CHP’liler...
  • Şeref Koz: Ruhu şad olsun. Sayın Fikri Sağlar’a ve ailesine başsağlığı...
  • Vatandaş: Biz toplum olarak şak-şak yalaka ve taklacılığını ekonomik,...
  • Abdullah Aydın: Emek en yüce değerdir.
  • Şeref Koz: Başarılar diliyorum. Kolay gelsin. Türkiye’nin CHP’ye,...