www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.
Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü?nce yaban hayatının desteklenmesi çalışmaları kapsamında Anamur?da doğaya uyum için tutulan 500 kınalı keklik, törenle ava kapalı sahada doğaya bırakıldı.
Anamur Kaymakamı Haluk Şimşek, av turizminin son yıllarda önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirterek, ?Dağ keçisi avcılığının yanı sıra kuş avcılığını da geliştirebilirsek ilçemize önemli katkılar sağlayacaktır. Başta köylülerimiz ve avcılarımızın yaban hayatına sahip çıkmaları lazım. Özellikle avcılarımız kurallara uygun avlanmalıdır? dedi.
Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Halil Korkmaz da Gaziantep Erikçe Keklik Üretme İstasyonu?ndan getirilen 500 dişi ve erkek kınalı kekliğin Sarıağaç köyündeki kümeste doğaya uyumunun sağlandığını söyledi.
Korkmaz, Anamur Kaymakamlığı, Anamur Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ve Anamur Avcılar Atıcılar İhtisas Spor Kulübü işbirliği ile başarılı bir çalışmanın sonunda kınalı kekliklerin doğaya bırakıldığını kaydetti.
Korkmaz, amaçlarının doğadaki yaban hayatı stokunun artışını sağlamak olduğunu ifade ederek, ?Bunu başardığımız takdirde bu bölgede av turizmi ve diğer avcılık faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yapılmasını sağlayacağız. Bölge ekonomisini de katkı yapmış olacağız? dedi.
Daha sonra kümesteki keklikler doğaya bırakıldı.
Törene Anamur Kaymakamı Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tanrıöven, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Kesikbaş, Mersin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Halil Korkmaz, Anamur Meslek Yüksekokul Müdürü Yard. Doç. Akif Altınbıçak, Anamur Avcılar Atıcılar İhtisas Spor Kulübü Başkanı Erdoğan Kaya ile davetliler katıldı.
Haziran 14th, 2010 Tarih: 09:29
KEKLİK KENE YEMEZ doğaya keklik ve sülün salmak faydalarıyla zararlarıyla tartışılırken.Bilimdışı populist açıklamaları kamu kurumunu temsil edenlerin ağzından duymak yakışıksız.
Ekosistemdeki değişiklikler kendini yeni doğallıklarla buluşturuyor.Bu coğrafyada keklik seslerinin yankılandığı şafak ların yıllarından günümüze neler değişti arazi kullanımından insani alışkanlıklara değin neler değişti de keklik populasyonu azaldı .Bilmek izlemek görmek lazım.