www.haberanamur.net te yayınlanan haber ve fotoğraflar, kaynak gösterilerek dahi kullanılamaz.
Anamur Orman İşletme Müdürlüğü, orman zararlıları ile mücadele kapsamında Çamkese böceği toplama işlemeni sürdürüyor.
Orman İşletme Müdürü Nusret Görür, başta gençlik sahaları olmak üzere 8 bin hektarlık alanda, çamkese böceği ile mücadele çalışmaları yapıldığını söyledi.
Görür, biyolojik mücadele kapsamında çamkese böceğini öldüren sinekler ürettiklerini belirterek, ?Çam ağaçlarından içinde çamkese böceği bulunan torbaları keserek adacık dediğimiz etrafı suyla çevrili yere koyuyoruz. Buraya koyduğumuz böceklerin içinden Pirus dediğimiz bir sinek çıkıyor. Biyolojik mücadelede kullandığımız bu sinek, çamkese böceklerinin üzerine yumurta bırakarak onları öldürüyor? dedi.
Çamkese böceğinin bundan sonra toprağa girerek krizalit ve pupa evrelerini geçirip Ağustos?ta kelebek olarak çıkacağını ifade eden Görür, şunları söyledi:
?Çamkese böceğinin toprakta bulunduğu süre içinde de biyolojik mücadele yapıyoruz. Laboratuarımızda Çamkese böceğini parçalayan 8 bin adet Calasoma üretimine yakında başlayacağız. Bu böcekleri belirli bir olgunluğa erişince Nisan - Mayıs aylarında tabiata bırakacağız. Onlar da topraktaki çamkese böceğini parçalayarak mücadele yapacaklar.?
Yol kenarları ve meskun mahallerde de kimyasal mücadele yapıldığını belirten Görür, 6 şeflikte yürütülen çalışmalarda 150-200 kişiye iş verilerek orman köylülerine katkı sağlandığını da sözlerine ekledi.